9. syyskuuta 2015

Viikko lähtöön

Kolmen kuukauden vaihtoon on viikko aikaa. Jännittävää! Aika hyvin asiat ovat jo kohdillaan, mutta muutamat koulutyöt pitää vielä tehdä loppuun ja tietysti pakata, viedä kukat hoitoon, vaihtaa rahaa ja viettää läksiäisiä.

Mutta mitä pakata mukaan!? Kovin paljon vaatteita en aijo mukaani raahata. Suomessa käyttämäni vaatteet olisivat muutenkin aivan liian kuumat Intian lämmössä. Tänään, kun lämpötiloja ihmettelin, niin Kalkutan asteet huitoivat kolmessakymmenessäviidessä asteessa. No, ihan kiva että jossain edes on lämmin. Kuulin harjoittelupaikasta, että vaateostokset kannattaa jättää Kalkuttaan ja niin ajattelin tehdä. Muutamat paksummat vaatteet pitää kylläkin raahata mukaan paluuta varten. Se kun on joulukuun puolella ja Suomessa saattaa olla hivenen viileää.

Aurinkorasvaa ei välttämättä hirveästi saasteiden takia tarvitse, mutta koska vara on viisautta, paras kuitenkin raahata omat rasvat mukaan. Kyllähän Intiastakin varmasti rasvoja saa, mutta kuulemma niissä on yleensä valkaisuaineita mukana. Enköhän jo tarpeeksi kalkkilaivan kapteeni ole ilman erillistä valkaisua.

Muutamat tuliaiset olen harjoittelupaikkaani mukaan ottamassa. Meitä lähtee neljä opiskelijaa yhtäaikaa ja ollaan ostettu yhdessä viemisiä. Hyppynaruja, kyniä, paperia ja parit palapelit on jo hankittuna. Vielä voisi parit vihot ja askartelusakset hakea ennen lähtöä. Sovittiin toisten tyttöjen kanssa, että viedään lapsille askartelu- ja pelitarvikkeita ja työntekijöille suklaata ja harjoittelupaikan johtajalle Arabian muki. Eikö kuulostakin kivalta?

Seuraavaksi kirjoitankin sitten Intiasta! Toivottakaa onnea!

2 kommenttia: