7. joulukuuta 2015

Goa, viimeinen etappi ennen Suomea

Vaikka lähtömme Varanasista Goalle ei mennyt aivan suunnitelmien mukaan ja jouduimme viettämään yhden yön Delhissä, matka Goaan oli kaiken vaivan arvoista.

Heti lentokoneesta ulos päästyämme vastaan vyöryi ihana lämpö, joka sai hien pintaan. Täällä on ollut miltei kolmekymmentä astetta joka päivä ja ollaan Katin kanssa hikoiltu ja nautittu lämpöasteista tietäen niiden olleen kohta mennyttä. 
Casa Finlandese syntyi, kun kyllästyttiin toistamaan kaikille litaniaa "we are not Russians!!" 

Hotellimme löytyi suht kivuttomasti, mutta saapuessamme se oli hieman remontin alla. Hotelliin tehdään uutta ravintolaa ja sen myötä paljon paikkoja uusittiin. Kiipesimme huoneeseemme kipinöiden ja villien sähköjohtojen lomitse. Remppa jatkui ravintolan uusimisella ja hotellin seinien maalauksella koko viikon ajan. 

Johnny's hotel sijaitsee ihanan lähellä rantaa. Tästä kävelee ehkä minuutin tai kaksi rantaveteen. Olemme viettäneet monet aamut rannalla ja iltapäivien kuumimmat tunnit hotellilla ja sen jälkeen lähdetty tutkimaan Goan nähtävyyksiä. Meidät kutsuttiin keskiviikkoillaksi hotellin uudistetun ravintolan avajaisiin. Ruoka oli herkullista ja lyhyessä ajassa ravintola oli siistitty edustuskuntoon. Ravintolassa oli samaan aikaan suuri ruotsalainen seurue, jonka kunniaksi ravintolan avajaisia vietettiin hieman etukäteen. He ovat käyneet neljäntoista vuoden ajan täällä hotellilla ja oli hauska seurata heidän herkuttelujaan. Viralliset avajaiset ovat kuulemma sitten, kun loput tilaustavarat, kuten pöydät ja baarijakkarat saapuvat. 
Ilta-aurinkoa ihailemassa
Rantabaareilla on melkein aina pari vahtikoiraa, jotka lysähtävät sulavasti jalkoihin
Auringonlaskut ovat olleet aika upeita

Torstai ei mennyt aivan putkeen. Olimme saaneet jostain ruoasta tai juomasta vatsapöpön kumpainenkin. Selvisimme aamupalalle ja yritimme kohti rantaa, mutta silloin minulla loppui voimat ja oksensin tyylikkäästi aamupalan pusikkoon. Minä palasin siis hotellille ja Kati jatkoi rantaa kohti, palaten sieltä tunnin sisällä, myöskin huonovointisena. Noh, päivä kului siis torkkumalla ja vessassa ravaamalla. Onneksi Katilla oli matkassa mukana Imodiumia. Muuten olisin varmasti edelleen vessassa. 
Hengissä, huomatkaa kuitenkin itikoiden jättämät paukamat. Hyi

Perjantai sujui onneksemme hieman paremmalla menestyksellä. Voimat oli molemmilta edelleen loppu ja ruokahalu vähäistä, mutta pääsimme sentään hotellihuoneesta hieman tekemään ostoksia ja illalla rannalle nauttimaan auringonlaskusta. Täällä Goalla on muuten muuhun Intiaan verrattuna kallista. Laukun kantajat kärkkyvät sadan rupian tippiä laukun nostamisesta, vaikka muualla maassa kymppi on riittänyt hyvin. Taksit ovat myös kalliita, korut ja vaatteet samaten. Onneksi ruoka on suhteellisen edullista myös täällä. 
Kauppakatu Calangutessa

Lauantaina lähdettiin etsimään mausteita. Otettiin taksi alle ja suunnattiin Savoy plantation nimistä mausteplantaasia. Halusimme nimen omaan tänne, koska täällä ei käytetä norsuja vetonauloina vaan pienen ja idyllisen plantaasille tähtinä on itse upeat ja laadukkaat mausteet. 
Portti plantaasille
Plantaasi oli aikamoista viidakkoa
Saatiin tervetuliaisjuomat ja pieniä herkkuja
Tuoreita mausteita, sitruunaruohoa, muskottipähkinä, pippuria ja lakritsijuuri? 

Kun kävimme opastetulla kierroksella plantaasilla meille näytettiin eri maustekasvit ja niiden kasvualustat. Oli hauska nähdä ja kuulla miten vihreästä pippuriköynnöksestä saadaan niin vihreää, punaista, mustaa kuin valkoistakin pippuria. Kaikki riippuu marjan keräysajankohdasta ja sen käsittelystä keräyksen jälkeen. 
Onko hei vähän söpö käsienpesuallas :D 

Plantaasilta tuli ostettua muutamat paketit mausteita kotiin. On kiva päästä maistamaan miten plantaasille mustapippuri eroaa kaupasta ostetusta tai miten masala maustesekoitus sopii Suomalaiseen ruokaan. Jänniä aikoja edessä siis. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti