17. lokakuuta 2015

Arjen juhlaa

Täällä IPERillä meillä on viikoksi erilaista ohjelmaa. Meillä on kolmena aamuna viikossa päiväkoti-ikäisille englannin kielen harjoitusta (lähinnä satujen ja kuvakortteja kautta), englannin opetusta 6-10 vuotiaille myös kolmena päivänä ja samalle ryhmälle activity class neljä kertaa viikossa. Tämän lisäksi meille on varattu aikaa koulutöitä ja projektityötä varten.
Tämä järkyttävä kuva ei siis ole IPERiltä. Halusin vain jakaa sen, koska se on niin kaamea.

Vanhempien oppilaiden kanssa olemme käyneet englannin tunneilla läpi värejä, viikonpäiviä, kehonosia, vaatekappaleita, tunteita, eläimiä ja hedelmiä. On mielenkiintoista miten eri asiat on oppilaille todella tuttuja, mutta suurin osa aivan vieraita. Englannin opiskelu on ajoittain ollut haastavaa, koska oppilaat eivät englantia kovinkaan hyvin osaa. Haastetta lisää se, että me opettajat emme osaa oppilaiden äidinkieltä eli Bengalia. Lapset päivittäin yrittävät kertoa meillä kovasti eri asioita ja yritämme muistuttaa heitä siitä, että puhuisivat englantia. Jolloin juttu tyrehtyy. Huoh. Onneksi ollaan kuvien, piirtämisen ja ilmeiden ja eleiden avulla päästy edes johonkin yhteisymmärrykseen.
Katin kanssa yritetään paukuttaa englantia oppilaidemme päihin

Activity classit ovat olleet täynnä villiä meininkiä. Muutamat tunnit ollaan pidetty isossa porukassa pihalla yhdessä leikkien, mutta suurimman osan tunneista ollaan vietetty pienemmissä ryhmissä askarrellen ja pelaten. Yhtenä tuntina kokosimme palapelejä ja lasten hämmästys oli huikea. Aloitimme helpoista 20-50 palan palapeleistä ja voin sanoa, että aika hyvin lapsemme ymmärsivät palapelien jujut. Vielä se, että reunat kannattaa tehdä ensin, ei oikein tarttunut, mutta ehkä pikku hiljaa. 
Piirileikkejä. Menossa taisi olla Saaran opettama Dum Dum, dididi, Dum Dum 
Norsulauma hyökkää. Käveltiin eri tyyleillä, zombi-kävely oli suosituin
Selfie lasten kanssa
Piirrettiin omat kädet
Niistä tuli aika komeita

Harjoitteluunsa kuuluu myös tutustumiskäynti sairaallaan, osallistuminen yhteisöissä tapahtuviin tempauksiin ja slummien kouluissa vierailu. Myös kulttuuriin tutustuminen on osa harjoittelusuunnitelmaamme ja siksi olemme päässeet tutustumaan moneen temppeliin ja muihin Intian kulttuurin kannalta tärkeisiin paikkoihin. Kävimme tutustumassa yleiseen sairaalaan, jota käyttävät ihmiset ovat Intian ja Kalkutan köyhimpiä. Jos sinut otetaan osastolle, joudut kaltereiden taakse, jonne edes perhe ei pääse sinua tapaamaan. Näimme, kun monet tervehtivät perheenjäseniään kaltereiden läpi. Yhteisössä on ollut paljon tapahtumia puhtauden ja hygienian puolesta. Tällä viikolla vietimme kansainvälistä käsienpesupäivää, jolloin meille tuli vierailijoita yhdestä pesuaineyhtiöstä ja he puhuivat käsienpesusta lapsille ja jakoivat kaikille tapahtuman lopuksi saippuaa ja suklaata.
Keep India clean and green!
Täällä puhuttiin saasteista ja ilmaston puhtaanapidosta
Kansainvälisenä käsienpesupäivänä opeteltiin käsien pesua
Söpöt
Ja jonotettiin suklaata ja saippuaa




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti